VoedingsadviesVOEDINGSADVIES

"The food you eat can be the safest form of medicine or the slowest form of poison"Care4physics  Voeding advies 01 #care4physics #bjornpoels


Sinds ik de opleiding Neuroplasticiteit van Z-Health volg, heb ik mijn kijk op voedingsadvies enigszins moeten veranderen.
Volgens het SAID-principe (Specific Adaptations of Imposed Demands) zal het lichaam zich geleidelijk aanpassen aan datgene wat je vaak vraagt te doen.
Dit adaptieve proces gebeurt als reactie op toegepaste stress tijdens krachttraining, fysiotherapie of het aanpassen van het voedingspatroon.


Gedurende de voorbije 10 jaar heb ik mijn lichaam laten kennismaken met vele voedingsadviezen vanuit wetenschappelijke en alternatieve invalshoek.
De conclusie was vrij duidelijk: ELKE VISIE WERKT ! Elke periode waarin ik een ander voedingsadvies onder de loep nam ging gepaard met een studieronde: de nieuwe input aan lichaam en geest zette vooral het spijsverteringsstelsel onder druk.
Afkickverschijnselen zoals extra vermoeidheid, spierklachten, verminderde slaapkwaliteit, verhoogde prikkelbaarheid en dergelijke kwamen telkens weer terug.
Na een tweetal weken verbeterden deze ongemakken en merkte ik een verhoging van focus, energie en belastbaarheid van lichaam en geest.
Ik paste elk advies 100% toe over een termijn van 4 tot 6 weken, wat niet evident is als je dit ook moet aanhouden tijdens familiegebeuren en -feestjes.
Maar enkel op deze strenge manier zou ik een vergelijkende studie zo objectief mogelijk kunnen beoordelen.Als ervaringsdeskundige in deze materie kan ik samen met de klant zoeken naar een voedingspatroon dat haalbaar is voor het alledaagse leven van de persoon in kwestie.
Om te komen tot een gezonde levensstijl op lange termijn - “A way of life” - probeer ik tijdens een uitgebreid intakegesprek de red flags uit het leven van de klant naar de voorgrond te brengen en grondig te bespreken alvorens een programma voor te stellen.
Red flags die vaak voorkomen zijn bijvoorbeeld beperkt stressmanagement, voedingsintoleranties, professionele beperkingen, blessuregeschiedenis en heelkundige ingrepen, medische indicaties enz.


In het netwerk van Care4Physics is er de mogelijkheid om door te verwijzen naar osteopaten, (sport)artsen, psychologen en diëtisten zodat er samen op een gefundeerde wijze kan gewerkt worden aan de doelstelling van de klant.


Spiertesten, KNEV-testen, persoonlijkheidstesten of bloedonderzoeken hebben in het verleden ook vaak hun meerwaarde bewezen.
Care4physics  Voeding advies 10 #care4physics #bjornpoelsCare4physics  Voeding advies 13 #care4physics #bjornpoels

“A healthy outside starts from the inside”.

Men kan begeleiding krijgen voor onder meer volgende eetstijlen:


  - Het Paleo-principe
  - Voedingsadvies volgens polariteitsmeting
  - De Voedingsdriehoek
  - Intermittent Fasting
    * 16/8
    *17 tot 19 maaltijden per week
  - Orthomoleculaire geneeskunde
  - Koolhydraatarm voedingspatroon

Tijdens de begeleidingsperiode is feedback van de klant erg belangrijk. Er zal veelvuldig gebruik gemaakt worden van telefoon-, sms- en mailverkeer om kort op de bal te spelen en continuïteit van opvolging te garanderen.
Een gesprek met je persoonlijke coach tijdens moeilijke momenten kan wonderen doen!

Care4physics  Voeding advies 05 #care4physics #bjornpoels

Care4physics  CONTACTCare4physics logo 01 #care4physics #bjornpoels

Care4physics
BE 0838.544.610


Adres:
Trichterweg 2,
3690 Zutendaal


TELEFOON: +32 472 74 45 82
EMAIL:         info@care4physics.be    


care4physics facebook