SportmassageSPORTMASSAGE

"Touch was never meant to be a luxury, it’s a way to a healthier and happier life"


SPORTMASSAGE

Care4physics  Massage 04 #care4physics #bjornpoels

Sportmassage heeft als doel het lichaam te ondersteunen bij het beoefenen van je sport.
Dit kan een vorm zijn van:
- opwarming (voor de sportactiviteit)
- recuperatie (na het sporten)
- herstel (bij blessures)

De sportverzorger of -masseur richt zich voornamelijk tot specifieke regio’s of lichaamszones, terwijl relaxatie-massage vaak in het algemeen het hele lichaam bestrijkt.

Het is belangrijk om de anatomische structuren goed te kennen, kennis van traumatologie is noodzakelijk om de sporter optimaal van dienst te kunnen zijn.
De sporter komt vaak met ongemakken, die juist geïnterpreteerd moeten worden.

Afhankelijk van de vraag van de sporter wordt er op het parasympatisch of op het orthosympatisch zenuwstelsel gewerkt.Na een kort intakegesprek is de verzorger op de hoogte van het doel van de sportmassage en zal hij de intensiteit/dieptewerking, snelheid van uitvoering en gebruik van de gepaste technieken toepassen.
Er worden verschillende oliën gebruikt die een neutraal, opwarmend of afkoelend effect hebben en zo bijdragen tot het behalen van de doelstelling van de sportmassage.

Tijdens of na de massage kan de sportverzorger rektechnieken toepassen of stretchoefeningen tonen om het lichaam gedurende langere tijd te laten genieten van de effecten van een volledige verzorging.

Care4physics  Massage 03 #care4physics #bjornpoels
RELAXATIE-MASSAGE

Care4physics  Massage 01 #care4physics #bjornpoels

Tijdens een ontspannende massage wordt er voldoende aandacht besteed aan de beleving van het moment.
Zo wordt een aangename sfeer gecreëerd om de klant volledig tot rust te laten komen bij het ondergaan van verschillende zachte handtechnieken.

Ook hier is kennis van anatomie belangrijk omdat de juiste plaats van oorsprong tot aanhechting van spieren gemasseerd dient te worden.
Op die manier kan het zenuwstelsel ten volle herstellen en kan het lichaam genieten van de vele voordelen van massage.Anders dan bij sportmassage bestrijkt relaxatie-massage vaak in het algemeen het hele lichaam en wordt er voornamelijk op het parasympatisch zenuwstelsel gewerkt met neutrale of verwarmende oliën.

Massagetechnieken kunnen eveneens een surplus bieden aan het menselijk lichaam doordat de receptoren onder de huid, in het bindweefsel en in de spieren razendsnel informatie doorgeven aan de hersenen wat zorgt voor een efficiëntere manier van bewegen in je sport of dagdagelijkse activiteiten.

Care4physics  Massage 02 #care4physics #bjornpoels

Care4physics  CONTACTCare4physics  logo 01 #care4physics #bjornpoels

Care4physics
BE 0838.544.610


Adres:
Trichterweg 2,
3690 Zutendaal


TELEFOON: +32 472 74 45 82
EMAIL:         info@care4physics.be    


care4physics facebook