Brainbased trainingBRAINBASED

"Neuroplasticity is competitive. Inactive areas of the brain will be taken over"


Care4physics  Brainbased 01 #care4physics #bjornpoels

Brainbased training @Care4Physics werkt vanuit het vermogen van het brein om zich aan te passen als gevolg van ervaringen: Neuroplasticiteit.
Dit geeft aan dat het brein plastisch en vervormbaar is.

Een specifiek concept dat we trainen, is de dynamische houdingsstabiliteit.
We willen dat de mensen een stabiele houding en balans hebben, terwijl ze in beweging zijn voor hun specifieke sport of activiteit.
Daarom concentreren we ons op de Neuro-houdingscontrolesystemen (NPCS) die bestaan uit het zicht, vestibulair- en proprioceptief systeem.

Het Z-Health trainingssysteem heeft als doel om steeds meer te weten te komen over het raakvlak tussen lichaam en hersenen, hoe dit het best hersteld kan worden na trauma’s enerzijds en optimaal kan getraind worden tot het hoogst haalbare niveau anderzijds. Het is het systeem dat chronische pijn elimineert en atletische prestaties verbetert.  “Exercise is a drug.
  Too little won’t do anything.
  Too much might be bad for you.
  Look for just the right amount
  to make you better”Care4physics  Brainbased 08 #care4physics #bjornpoels


Care4physics  Brainbased 02 #care4physics #bjornpoelsOns visuele systeem is de hoogste orde van deze 3 houdingsregelingen omdat het ons in staat stelt om te zien en snel te interpreteren wat er om ons heen gebeurt.
Daarom heeft het een directe route naar de hersenen en heeft het een positie die de motorische controle door het hele lichaam beïnvloedt, om adequaat te reageren op de wereld om ons heen.


Het vestibulaire systeem staat op plaats 2 in de rangorde voor posturale reflex omdat het voornamelijk signalen naar de zenuwen stuurt die onze oogbewegingen controleren voor een nauwkeurige visuele helderheid terwijl het hoofd beweegt, evenals de spieren die ons recht houden. Daarom biedt het ons gevoel voor balans, richting en plaatsbepaling in de ruimte.


De derde prioriteit in het houdingsregelingssysteem is het proprioceptieve systeem. Alle veranderingen in spierlengte en gewrichtshoeken zullen worden waargenomen door de mechanoreceptoren in onze huid, spieren en gewrichtsstructuren en gecommuniceerd met de hersenen via het ruggenmerg.
Lichaam en geest moeten steeds voorzien worden van de nodige brandstof in de vorm van zuurstof, glucose en beweging. Zo is dagelijks wandelen een zwaar onderschatte activiteit om je lichaam voldoende belasting te geven in onze sedentaire maatschappij.
Bij elke stap die je zet draag je 2 tot 3 keer je eigen lichaamsgewicht en worden de 3 houdingscontrolesystemen van ons lichaam op vlak van gezondheid voldoende uitgedaagd.
Duurtijd, afstand en extra belasting kan individueel aangepast worden om te komen tot je eigen minimale effectieve trainingsdosis.


Beweging en glucose in de vorm van gezonde voeding houden het brein scherp, zorgen voor een optimaal functioneren van de grijze massa en dragen bij tot het pijnvrij bewegen.

Care4physics  Brainbased 03 #care4physics #bjornpoels

Care4physics  CONTACTCare4physics  logo 01 #care4physics #bjornpoels

Care4physics
BE 0838.544.610


Adres:
Trichterweg 2,
3690 Zutendaal


TELEFOON: +32 472 74 45 82
EMAIL:         info@care4physics.be    


care4physics facebook